Het kind achter de ogen

juli 25th, 2011

Het kind achter de ogen

Video trailer kip ik heb je

april 18th, 2011

KIP ik heb je on tour

november 16th, 2010

ook De Engelenbak schreeuwt om cultuur – doe je mee?

november 16th, 2010

ZATERDAG 20 NOVEMBER SCHREEUWT AMSTERDAM OM CULTUUR
EN THEATER DE ENGELENBAK SCHREEUWT MEE!

Onder leiding van theatermaker Loes Hegger organiseert het Open Lab, de theaterwerkplaats van De Engelenbak, een Theatrale & Feestelijke Tocht van De Engelenbak in de Nes via het Lieverdje op het Spui door de Leidse Straat naar het Leidse Plein.

Wie mee wil doen aan verrassende, speelse acts tijdens de Tocht, geeft zich op bij De Engelenbak openlab@engelenbak.nl tav Marianne Barendsen
Van 12.30 – 14.30 uur is er een korte, efficiënte repetitie onder regie van Loes Hegger. Een unieke kans om ervaring op te doen met de ingrediënten van Theater op Locatie!!!!!

Daarnaast is iedereen welkom en meer dan nodig! Je kan ook tijdens de route bij de Tocht aanschuiven.
Want h
oe meer zielen, hoe meer vreugd. Of je nu liefhebber van cultuur bent, of kunstenaar, of helemaal niks of wat dan ook.
Dit is wat je kan doen:

HOORT ZEGT HET VOORT
mail dit bericht door aan je eigen netwerk

wil je mee repeteren, geef jezelf  op bij Theater De Engelenbak: openlab@engelenbak.nl
zat. 20 nov 12.30 uur verzamelen bij Theater De Engelenbak, Nes 71
12.30 – 14.30 uur repetitie

14.45 – 15.45 uur Theatrale & Feestelijke Tocht
16.00 uur manifestatie op het Leidse Plein (zie extra info hieronder)
17.00 uur terugkeer naar de Engelenbak

Het kind achter de ogen (in voorbereiding)

juli 16th, 2010

Het kind achter de ogen’ is een theatermonoloog geschreven door Nava Semel. In deze monoloog vertelt een moeder, op de ochtend dat haar zoontje met het Syndroom van Down voor het eerst naar de basisschool gaat, over haar kind, haar zorgen en haar vreugde.

Dit liefdevolle, en bij vlagen humoristische portret maakt op ontroerende wijze zichtbaar wat waardevolle en positieve kwaliteiten zijn van een kind met downsyndroom. Het rekent af met het cliché en vooroordeel van de ‘lieve, maar ook wel zielig mongool met z’n bloempotkapsel’. Het stuk is een pleidooi om deze kinderen de kansen in onze samenleving te geven, die ze verdienen.

The Child behind the Eyes is voor het eerst geproduceerd door Lillian Schutz Haifa Municipal Theater (Israel) in 1987, de voorstelling bleef 10 seizoenen op het repertoire staan. In 1988 vertegenwoordigde het stuk Israel en won de prijs voor ‘beste nieuwe toneeltekst’ van de Prix Italy  veelvuldig bekroond. Sindsdien is het stuk over de hele wereld geproduceerd, ook als hoorspel.

Erga Netz (documentairemaker van How: to be or not to be) en Loes Hegger produceren deze voorstelling in 2011 in samenwerking met de Stichting De Upside Van Down en Stichting Down Syndroom (SDS).

zie www.stichting-rainbow.nl future projects

Théâtre Sans Frontières

juni 10th, 2010

Loes Hegger is uitgenodigd door John Cobb, artistiek leider van theatergroep Théâtre Sans Frontières in New Castle om een artistiek onderzoek te leiden. Doel is om kennis te maken met  de werkwijze van Loes Hegger. Hoe doe je dat? Op de werkvloer, aan de hand van het thema ‘death languages’.  Van 17 juli t/m 24 juli in New Castle, United Kingdom.

kip, ik heb je

mei 18th, 2010

Teun woont met haar maatje en haar dieren in de schuur van een boerderij. Elke dag is er werk aan de winkel. Losse planken vast timmeren, een verfje over de vensterbank. Planten moeten in de grond, hooi scheppen. Het varkentje wassen, koetje melken en de kippen willen eten. Teun heeft het er maar druk mee.
Tok, tok, tok!
Potjandorie, wat nu weer? …

Kip, ik heb je is een fysieke en muzikale theatervoorstelling de kleintjes van 2 – 5 jaar

Loes Hegger regisseert de nieuwe kleutervoorstelling van Ellen Smets. Met livemuziek, Rock & Roll en Country & Western van fluitiste/componiste Anne La Berge. Baby, I call your name….!

speelperiode vanaf oktober 2010 – mei 2011. Première 12 januari Amsterdam.

voor info + speellijst zie www.ellensmetstheater.nl; www.bureauvanaf2.nl

laatste Amantes in Kikker, Utrecht

februari 11th, 2010
foto’s  Robert Benschop

Los Amantes de Teruel, een dansvoorstelling. Over het zoeken. Je een weg vechten of dansen dwars door alle tegenstrijdigheden van het leven.  Op zoek naar… naar wat? Naar die momenten waarop mooi/lelijk en goed/fout en man/vrouw, oud/jong, klassiek ballet/moderne dans, al die verschillen er niet meer toe doen.

Los Amantes is geïnspireerd op het Middeleeuwse Spaanse verhaal over Los Amantes de Teruel. Dit verhaal heeft waarschijnlijk Shakespeare geïnspireerd om zijn Romeo & Julia te schrijven. deze solo ontwikkelde ik samen met choreografe Marta Reig Torres.

Laatste voorstellingen op vrijdag 19 en zaterdag 20 februari in Theater Kikker, Utrecht. Aanvang 21.00 030 – 2319666

masterclass in Barcelona

januari 25th, 2010

Van 13 februari t/m 19 februari volg ik in Barcelona een masterclass bij Monika Pagneux. Theatermakers van over de hele wereld, oud studenten van Monika Pagneux, komen in die week bijeen om met elkaar nieuwe materie te onderzoeken: ‘de la main qui forme à la  main qui trace’. Een levendige, bruisende uitwisseling aan de rand van het oude centrum.

Los Amantes in de Melkweg

januari 19th, 2010

Los Amantes de Teruel is de dansvoorstelling die ik samen met Marta Reig Torres ontwikkelde.
De voorstelling is een ode aan de tegenstrijdigheden van het leven. Metafoor is Los Amantes de Teruel, een middeleeuwse Spaanse verhaal over twee geliefden, die elkaar niet konden krijgen. Dit verhaal is hoogstwaarschijnlijk de inspiratiebron geweest voor Shakespeare’s Romeo en Julia.
Marta Reig Torres danst van klassiek ballet naar moderne dans en via theater keert zij weerom.

Los Amantes de Teruel speelt do 21, vr 22 en za 23 januari in de Melkweg, Amsterdam. (reserveren 020 5318181)